Het beste van Drenthe

In Zuidwest Drenthe, nabij Camping Torentjeshoek, ligt het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld. Het afwisselende gebied trekt jaarlijks vele natuurgenieters, fietsers en wandelaars.

De vele vennetjes, veenmoerassen, heidesoorten en plantensoorten prijken in het landschap van het Nationaal Park. Verder lopen twee kuddes Drentse heideschapen in het park. De herders zien u er graag voor een bezoekje. Elke dag vanaf 17.00 uur kunnen kinderen de schapen aaien en knuffelen tijdens een knuffelkwartiertje. Het bezoek aan de schaapskooi is bovendien ideaal in combinatie met een wandeling.

Vanuit het bezoekerscentrum Dwingelderveld vinden diverse activiteiten en excursies plaats, zoals de Spetterende Zomerweken en speurtochten. Tevens kunt u genieten van de vogels of vlinders in de bloemrijke tuin.

In 1991 is Dwingelderveld ingesteld als Nationaal Park. Het gebied is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van ons land. Onder beheer van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten wordt geprobeerd om de leefomstandigheden voor plant en dier optimaal te houden.

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Park Dwingelderveld. Bij onze receptie hebben we tevens wandelkaarten en fietskaarten of informeren onze medewerkers u graag over leuke dagroutes.